vlieg overlast  biologische bestrijding vleesvlieg

Vogeloverlast door duiven en meeuwen

 

Meeuwen en duiven

Een plaag voor uw gasten op het terras, balkonranden en daken. De dieren zijn erg brutaal en niet snel bang. Ze zoeken een plaats op om te observeren waar ze hun maaltje vandaan kunnen halen. Op deze plaatsen veroorzaken ze overlast en vervuilen met uitwerpselen.  Een meeuw of duif op een parasol is geen reclame voor uw bedrijf.....

 

Hygiëne en aantasting

De vogels dragen bacteriën, virussen en parasieten bij zich en kunnen ziektes overbrengen op gasten of uw personeel. Ook de uitwerpselen zijn onhygiënisch. De vervuiling hoopt zich op of verspreid op plaatsen waar u en de gasten het niet willen hebben. Bij regen kunnen er gevaarlijk gladde situaties door de uitwerpselen ontstaan. Vanwege het zure karakter tast het gebouwen en andere materialen aan.

 

De oplossing

Door op de zitplaatsen schaaltjes optische gel aan te brengen worden de vogels geweerd. De gel schrikt af door het optische bedrog. Ze zien een UV licht wat in hun ogen op vuur lijkt. Hardnekkige dieren worden nog extra afgeschrikt door etherische oliën die van dichtbij een onaangename geur verspreiden voor de vogels.

Zodra ze de schaaltjes zien zullen ze vertrekken!

De gel wordt niet beïnvloed door extreme temperaturen zoals wind, regen of sneeuw. Het is speciaal ontwikkeld om alle klimatologische omstandigheden te weerstaan. De gel met stevige textuur komt in schaaltjes van slechts 8 mm hoog. Een groot voordeel hiervan is dat het zelfs duiven afschrikt wanneer de schaaltjes achter de rand van een balustrade of richel geplaatst zijn. Het andere grote voordeel hiervan is dat de schaaltjes vanaf de grond niet zichtbaar zijn en het gebouw of ander object in kwestie hierdoor zijn esthetisch karakter bewaart en tegelijk schoon blijf. De schaaltjes kunnen op zeer steile oppervlakken zoals hellende daken geïnstalleerd worden zonder dat de gel uit het schaaltje loopt.

 

Er hebben veel succesvolle plaatsingen van de gel plaatsgevonden waarbij de vogels zijn geweerd! op gebouwen, bouwwerken en in de industrie.

 

Horeca Restaurant Hotel Terras Strandtent Zeeland vogeloverlast door meeuwen en duiven