Bedwants monitoring, preventie en bestrijding

De bedwants is een vervelend plaagdier wat zorgt voor jeuk en rode bultjes. Helaas zijn bedwantsen niet makkelijk zelf te bestrijden en gaan ze niet vanzelf weg. Vaak wordt er veel tijd en moeite gestoken in het zelf bestrijden van de bedwantsen met weinig succes. Daarom is het verstandig een gediplomeerde bestrijder in te schakelen. Ik help u preventieve maatregelen te nemen en verzorg de bestrijding van bedwantsen voor u op een milieuvriendelijke, mens en huisdiervriendelijke en veilige manier. Hierdoor bespaard u uzelf veel moeite en ongemak.

 

Bedwantsen hebben voldoende aan één bloedmaaltijd per week. Ze kunnen onder de juiste condities een jaar lang overleven zonder bloedmaaltijd. 

De meeste bedwantsen komen voor op plaatsen waar veel mensen dicht op elkaar slapen of waar gasten en logees elkaar snel opvolgen, zoals in slaapzalen van hostels, hotels, vakantiewoningen, opvangcentra, sta caravans. Deze plekken zijn een paradijs voor bedwantsen en een broedplaats voor besmettingen. Omdat de bezoekers ook altijd weer snel naar andere plaatsen vertrekken, is verspreiding van de bedwantsen heel erg eenvoudig. Ze verblijven in de buurt van hun gastheer of vrouw en voeden zich met bloed wanneer je ligt te slapen. Na het voeden verstoppen ze zich in gaten, naden en kieren van de ruimte. Dit kan een matrasnaad, een stopcontact, achter een plint, een naad in het bed, overal waar zich kieren of naden bevinden kunnen zij zich verstoppen.

Bij het ontdekken van een beet en een bedwants zelf is het verstandig snel te handelen voordat zij zich snel vermenigvuldigen en ook andere kamers kunnen besmetten.

Verplaats geen spullen uit de kamer, laat alles erin staan om zo verplaatsing van de bedwants door het gebouw te voorkomen.

 

Let ook op bij het aanschaffen van tweedehands meubels of kleding, hierin kunnen de bedwantsen meeverhuizen.

 

  • Zorg ervoor dat het hoofdeinde en/of de zijkanten van je bed van de muur af staan, bedwantsen kunnen namelijk niet overspringen.
  • Inspecteer je bed vooraf op tekenen van bedwantsen, zoek naar vervuiling, vervellingsschilfers of bloedvlekken op de matras en lakens.
  • Inspecteer muren en behang op eventuele scheurtjes waar bedwantsen zouden kunnen leven.
  • Laat beddengoed niet op de grond hangen. Bedwantsen kunnen dan in je bed kruipen.
  • Laat geen kleren op de grond liggen. Bedwantsen kunnen erin gaan zitten en jij verplaatst ze weer door je huis
  • Hang kleding altijd op of leg het terug in je koffer.
  • Zet je reistas van de grond

 

Preventie:

Ondernemers in de horeca, verhuurbedrijven, campings, vakantieparken, B&B, Airbnb kunnen worden geconfronteerd met de aanwezigheid van bedwantsen. Ik help u om in het hotel, de vakantiewoning of verhuur accommodatie preventieve maatregelen te nemen.

 Afhankelijk van de processen en activiteiten die plaatsvinden en het soort accommodatie wordt er een plan opgesteld waarin maatregelen, monitoringsmogelijkheden en beschermingsmaatregelen zijn opgenomen.

U wordt voorzien van nauwelijks zichtbare monitoring om aanwezige bedwantsen aan te trekken en te vangen. Voor matrassen wordt u voorzien van een hygienische oplossing zodat deze bij een besmetting niet hoeven worden weggegooid of behandeld. Voor het beddengoed en andere wasbare producten voorzien we u van in water oplosbare zakken. Zoedoende kan alles ingepakt worden in de besmette ruimte en daarmee verplaatsing van de bedwantsen tegen te gegaan.

 

Door preventieve maatregelen te nemen worden bedwantsen sneller ontdekt en kan er snel gehandeld worden waardoor er minder overlast ontstaat voor de gasten. 

Wil u hier meer weten over de mogelijkheden van preventie, neem dan contact op.

 

Bestrijding:

Wanneer er een vermoeden van bedwantsen is, is de eerste stap een grondige inspectie. Dit dient om elk kiertje en naadje te vinden en te controleren waar ze zich kunnen verstoppen. 

Wanneer sporen van bedwantsen worden gevonden is het noodzakelijk snel een bestrijding te starten. Voor de bestrijding zijn er verschillende opties mogelijk, van niet chemisch en chemisch. Deze zullen samen met u worden doorgenomen en worden afgestemd wat het beste past.

Na de eerste behandeling zal er na twee weken een controle plaatsvinden met veelal een vervolg behandeling. Daarop volgt  een nacontrole om de stand van zaken te beoordelen.